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  1. 紀要論文
  2. 人間文化研究
  3. 6

小麦の文化史 : イタリア小麦の現状とセナトーレ・カッペッリ小麦

https://stars.repo.nii.ac.jp/records/8812
https://stars.repo.nii.ac.jp/records/8812
40c2e7bf-1e61-412f-b586-59dcd8403405
名前 / ファイル ライセンス アクション
213_牧みぎわ.pdf 牧みぎわ (543.9 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2017-03-29
タイトル
タイトル 小麦の文化史 : イタリア小麦の現状とセナトーレ・カッペッリ小麦
タイトル
タイトル The present state of the Italian wheats and the cultivar Senatore Cappelli
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 小麦
キーワード
主題Scheme Other
主題 セナトーレ・カッペッリ
キーワード
主題Scheme Other
主題 イタリア食文化
キーワード
主題Scheme Other
主題 硬質小麦
キーワード
主題Scheme Other
主題 ナザレーノ・ストランペッリ
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 牧, みぎわ

× 牧, みぎわ

WEKO 11136

牧, みぎわ

ja-Kana マキ, ミギワ

Search repository
MAKI, Migiwa

× MAKI, Migiwa

WEKO 12398

en MAKI, Migiwa

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The safety of food is a matter of great concern in the world today. In Italy,
the homeland of pasta, the safety of wheat is a focus of attention and arousing
an intense controversy. However, a thorough check of its quality is very difficult
because of the enormous quantity of imported wheat which is going
around. Under these circumstances, ancient types of wheat like Spelt and
Camut are attracting an increasing interest for their primitiveness and, therefore,
safety.
In the same way, a wheat cultivar Senatore Cappelli is being reevaluated. It
was created in 1915 by an Italian agricultural geneticist Nazareno Strampelli,
as the first cultivar of hard wheat (Durum). It is the ancestor of almost all of
the hard types of wheat existing and circulating now. The Senatore Cappelli
also contributed to the “Green Revolution” and turned Southern Italy into a
fertile land, but after the World War Ⅱ, it went driven away by new cultivars.
Only recently the Senatore Cappelli is regaining its reputation, especially
among professionals of the food market. In this paper I try to examine the
value of this species of wheat and show its significance in today’s Italy.
書誌情報 人間文化研究
en : Journal of Humanities Research St. Andrew's University

号 6, p. 213-240, 発行日 2017-03-10
出版者
出版者 桃山学院大学総合研究所
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 21889031
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12704345
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 14:27:19.996146
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