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  1. 紀要論文
  2. 桃山学院大学経済経営論集
  3. 63(3)

日系外食産業のアジア市場進出の現状と課題 : 台湾市場への進出を中心に

https://stars.repo.nii.ac.jp/records/9463
https://stars.repo.nii.ac.jp/records/9463
cfd41a08-c2ff-4866-84cb-bedb2da3e25f
名前 / ファイル ライセンス アクション
p37_口野直隆・浜口夏帆・大島一二.pdf 口野 直隆,浜口 夏帆,大島 一二 (1.6 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2021-12-22
タイトル
タイトル 日系外食産業のアジア市場進出の現状と課題 : 台湾市場への進出を中心に
言語 ja
タイトル
タイトル Current Status and Issues of Japanese Restaurant Industry Entering Asian Markets : Focusing on Entering the Taiwan Market
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 外食産業
キーワード
主題Scheme Other
主題 アジア市場
キーワード
主題Scheme Other
主題 台湾市場
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 口野, 直隆

× 口野, 直隆

WEKO 1153

ja 口野, 直隆

ja-Kana クチノ, ナオタカ

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浜口, 夏帆

× 浜口, 夏帆

WEKO 12714

ja 浜口, 夏帆

ja-Kana ハマグチ, ナツホ

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大島, 一二

× 大島, 一二

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ja 大島, 一二

ja-Kana オオシマ, カズツグ

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KUCHINO, Naotaka

× KUCHINO, Naotaka

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en KUCHINO, Naotaka

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HAMAGUCHI, Natsuho

× HAMAGUCHI, Natsuho

WEKO 12793

en HAMAGUCHI, Natsuho

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OSHIMA, Kazutsugu

× OSHIMA, Kazutsugu

WEKO 12794

en OSHIMA, Kazutsugu

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The market size of the Japanese restaurant industry peaked at 29 trillion
yen in 1997 and has been sluggish since then. Even more problematic is
that it is likely to decrease further in the future. According to the Japanese
government’s announcement, due to the declining birthrate, Japan’s
population is expected to reach 86.74 million by 2060, a significant decrease
from the present. In other words, unlike the situation so far, it is predicted
that Japan will experience a serious population decline in the medium to
long term, which will inevitably reduce the market size of the Japanese
food service industry.
Under these circumstances, the Japanese food service industry has
reached a time when it should seek new growth opportunities. The growth
opportunity is, inevitably, to enter overseas markets where the population
is growing rapidly and income is rising significantly. In particular, the food
service market in developing and emerging markets in Asia is likely to
develop significantly in the future.
In this paper, based on this situation, we analyzed the actual situation of
the overseas expansion of the Japanese restaurant industry, especially
focusing on the expansion into the Taiwanese market.
書誌情報 ja : 桃山学院大学経済経営論集
en : ST.ANDREW'S UNIVERSITY ECONOMIC AND BUSINESS REVIEW

巻 63, 号 3, p. 37-63, 発行日 2022-01-20
出版者
出版者 桃山学院大学総合研究所
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 02869721
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00240555
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 14:12:55.716644
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